Muut kryptovaluutat

Litecoin

Litecoin on vuonna 2011 Bitcoinista haarautunut kryptovaluutta, eivätkä niiden ominaisuudet eroa juurikaan toisistaan. Suurin ero lienee se, että Litecoineja tulee olemaan maailmassa 84 miljoonaa kappaletta, kun taas Bitcoineja 21 miljoonaa. Litecoinilla testataan usein Bitcoiniin tehtäviä uudistuksia, ennen kuin niitä otetaan Bitcoinilla käyttöön.

Ethereum

Ethereum on vuonna 2015 julkaistu hyvin erilainen innovaatio. Se ei ole maksuväline, vaan alusta, jonka päälle voi rakentaa kryptovaluuttoja tai muita sovelluksia. Ethereumin päälle rakennetut sovellukset tarvitsevat Ether-tokeneita toimiakseen, ja Ethereumiin sijoittaessasi ostatkin todellisuudessa Etheriä. Ethereum on tällä hetkellä kokonaisarvoltaan toiseksi arvokkain virtuaalivaluutta.

Monero

Monero on vuonna 2014 julkaistu yksityisyyteen keskittynyt oma, itsenäinen valuutta. Moneron kaikki rahaliikenne on salattua: osoitteet, summat, kaikki. Tästä syystä Monero onkin monen suosiossa, sillä sen kannattajat uskovat regulaatioiden olevan haitaksi. Monerolla ei ole määritelty maksimimäärää, vaan sen ennalta määritellyt louhintapalkkiot pitävät inflaation tasaisena.