Kiina kehittämässä omaa kryptovaluuttaansa 1

Kiina kehittämässä omaa kryptovaluuttaansa

South China Morning Post uutisoi Kiinan keskuspankin alkaneen kehittää omaa virtuaalivaluuttaansa vastineeksi Facebookin kehityksen alla olevalle Libralle.

Kiinan keskuspankin valppaus kryptovaluuttojen suhteen saa jatkoa heidän tiedotettuaan maanantaina omasta valuutastaan, jonka kehitystyö on aloitettu. Se on vastine Facebookin omalle kehityksen alla olevalle kryptovaluutalle Libralle, jossa Yhdysvaltojen hallituksen rooli on vielä toistaiseksi epäselvä.

“Jos virtuaalivaluutta (Libra) on läheisesti liitettynä USA:n dollariin, se voisi luoda skenaarion, jossa muiden valtioiden valuutat kanssaeläisivät dollarikeskeisten virtuaalivaluuttojen kanssa. Mutta pohjimmiltaan olisi vain yksi päällikkö ja se olisi Yhdysvallat ja Yhdysvaltain dollari. Jos näin tapahtuu, se aiheuttaisi joukon taloudellisia ja jopa kansainvälisiä poliittisia seurauksia.”

Wang Xin, Kiinan keskuspankin johtaja

Kiinan keskuspankki on ensimmäinen suuri keskuspankki, jossa on tutkittu ja kehitelty virtuaalivaluuttoja. He aloittivat asian opiskelun vuonna 2014, ja ensimmäinen tutkimuslaitos avattiin vuonna 2017.

Libra herätti heti huolta myös muiden valtioiden johdossa

Kun Facebook julkisti Libran, oman kryptovaluuttansa suunnitelmat, meni Euroopan suurvaltojen johdolta viitisen tuntia ennen projektin tuomitsemista. Mm. Ranskan talousministeri Bruno Le Maire sanoi, että Librasta “ei voi eikä saa tulla suvereenia valuuttaa” ja saksalainen EU-parlamentin jäsen Markus Gerber totesi Librasta voivan tulla “pimeä pankki” Facebookin yli 2 miljardin käyttäjäkunnalla.

Libra

Librassa on mukana alkuvaiheessa 28 monikansallista yritystä, joihin lukeutuu Facebookin lisäksi mm. Visa, PayPal, Ebay sekä Spotify. Yhtään pankkia ei ole Librassa ainakaan toistaiseksi yhteistyökumppanina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *